අවශ්ය ද්රව්ය
- කජු - 250g
- ග්රීන් පීස් - 50g
- උම්බලකඩ - මේස හැඳි 1
- පොල් මිටි කිරි - කෝප්ප 2
- රතුළුණු, සුදුළුණු, රම්පෙ, කරපිංචා, කුරුඳු
- අමු මිරිස් කරල් - 2
- ගම්මිරිස් - තේ හැඳි 1
- කහ - තේ හැඳි 1/2
- ලුණු - කැපු තේ හැඳි 1
- Fortune තෙල්
- තුනපහ කුඩු - තේ හැඳි 1
- සුදුළුණු බික් - 3
- තැලු අමු ඉඟුරු කැබැල්ලක්
- අබ ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
- කජු මද සෝදාගෙන අවශ්ය නම් එයට ග්රීන් පීස් එක් කරන්න.
- ඊට රතුළුණු, උම්බලකඩ, කුරුඳු, අමු මිරිස්, ගම්මිරිස්, කහ, තුනපහ, ලුණු එක් කර අත ගාගන්න.
- ඉන්පසු තෙල් තාච්චිය ලිප තබා තෙල් රත්වන විට රම්පෙ, කරපිංචා, ළුණු ස්වල්පයක්, සුදුළුණු, අමු ඉඟුරු සහ අබ දමන්න.
- එය සුවඳ වී එනවිට එයට කජු මිශ්රණය දමා පිසගන්න.
- ඉන්පසු පොල්කිරිද එයට ඒක්කර කළවම් කරන්න.
- අමු කජු මද ද මේ ආකාරයට පිළියෙළ කර ගත හැකිය.
- අර්තාපල් කුඩු හැන්දක්ද අවශ්ය නම් එක්කල හැක.
- ග්රීන් පීස් සහ කැරට් කැබලිද එක්කල හැක.
Image courtesy: Veggi Curious
No comments:
Post a Comment