අලුත් අවුරුදු කෑම මේසයට එක් කරගන්න. ඉතාමත් පහසුවෙන් සාදා ගත හැකි කවුරුත් කන්න කැමති පරිප්පු වඩේ සාදා බලන්න.
අවශ්ය දේ :
- කඩල පරිප්පු - 250g
- අමු මිරිස් - 50g
- කරපිංචා, රම්පෙ - අවශ්ය ප්රමාණයට
- ළුනු - හීනියට කපාගත්
- කෑලි මිරිස් - ස්වල්පයක්
- සූදුරු - ස්වල්පයක්
- උම්බලකඩ - කෑලි ස්වල්පයක්
- පොල් තෙල්
සාදන ක්රමය :
- කඩල පරිප්පු පැය 3 ක් පමණ පෙඟෙන්නට තබන්න.
- ජලය නොදමා පෙඟුණු පරිප්පු බ්ලෙන්ඩර් කරගන්න. වියලි වශයෙන් තිබෙන ආකාරයට භාජනයකට දමන්න.
- ඉන්පසුව සිහින්ව කපාගත් රම්පෙ, කරපිංචා, උම්බලකඩ, අමු මිරිස් දමන්න. පසුව කෑලි මිරිස්, ළුනු, සූදුරු දමා හොඳින් අනාගන්න.
- හොඳින් රත්වන සේ පොල් තෙල් භාජනය ලිප තබා රවුම්ව සාදාගත් වඩේ මිශ්රණය තෙල් භාජනයට දමා රන්වන් පාට වනතෙක් බැද තෙල් භාජනයේ උඩ පාවෙන විට තෙල් භාජනයෙන් ඉවත් කරගන්න.
Image courtesy:
No comments:
Post a Comment