Welcome to the Official Blog of Fortune Cooking Oils - Sri Lanka. Cook healthy, Eat healthy, Stay healthy with Fortune Cooking Oils.
Friday, August 7, 2015
මාළු ඇඹුල්තියල්
අවශ්ය ද්රව්ය
කෙලවල්ලා හෝ තලපත් මාළු ග්රෑ 500
කුඩා ගොරකා කැබලි 5ක් පමණ
ලුණු වතුර
කරපිංචා
සාදන ආකාරය
පළමුවෙන්ම මාළු කැබලි වලට කපා සෝදාගෙන හොදින් දිය බේරාගන්න. දැන් ගොරකා තම්බා තලපයක් සේ අඹරා ගන්න. මෙයට ලුණු වතුර ස්වල්පයක් බැගින් ලුණු ඇඹුල් දැනෙන පදමට එක්කර ගන්න. දැන් මෙම මිශ්රණයට මාළු කැබලි එකතුකරන්න. ඉන්පසු මැටි හට්ටියක කරපිංචා තට්ටුවක් අතුරා ඊට උඩින් මාළු කැබලි අතුරා වැඩි ඉස්ම ප්රමාණයද එයට දමා වසා මදගින්නේ තබා හින්දවා ගන්න.
අවශ්ය නම් මෙයට ගම්මිරිස් කුඩු ස්වල්පයක්ද, බැදපු තුනපහ හැදි බාගයද, මිරිස්කුඩුද එකතුකර සාමාන්ය නිවසක මාළු මිරිසට සාදන ආකාරයට වුවද සාදා ගත හැකියි.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment