අවශ්ය ද්රව්ය (4 දෙනෙක් සඳහා)
- මුරුංගා කරල් ග්රෑම් 500
- සිහින්ව කපාගත් අමු මිරිස් කරල් 3-4
- සිහින්ව කපාගත් තක්කාලි ග්රෑම් 100
- සිහින්ව කපාගත් බී ළූණු මේස හැඳි 1
- සිහින්ව කපාගත් සුදු ළූණු මේස හැඳි 1
- කුඩා කැබලි ලෙස කඩාගත් උම්බලකඩ ග්රෑම් 50
- මිටි කිරි කෝප්ප 2
- තුනපහ කුඩු මේස හැඳි 2
- මිරිස් කුඩු මේස හැඳි 1
- කහ කුඩු තේ හැඳි 1
- උළුහාල් ඇට තේ හැඳි 1/4
- කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
- Fortune Vegetable Oil
- රම්පේ ස්වල්පයක්
- කරපිංචා ස්වල්පයක්
- ගම්මිරිස් රස පදමට
- දෙහි යුෂ රස පදමට
- ලුණු රස පදමට
සාදන ක්රමය
- පළමුව මුරුංගා කරල් තරමක කැබලි ලෙස කපාගෙන එහි පොත්ත හොඳින් පිරිසිදු කර දිග් හැඩයට දෙකට කපාගන්න.
- දැන් මෙයට ඉහත සඳහන් කළ කුළුබඩු වර්ග වලින් ස්වල්පය බැගින් දමා හොඳට අතගා පදම් කරගෙන පසුව ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැ වනතෙක් බැදගෙන ලිපෙන් බා පසෙකින් තබන්න.
- පසුව බඳුනකට තෙල් ස්වල්පයක් දමා රත් වනවිට බී ළූණු, සුදු ළූණු, රම්පේ, කරපිංචා, කුරුඳු පොතු, උළුහාල් සහ අමු මිරිස් දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
- මෙයට උම්බලකඩ ද දමා තෙම්පරාදු වන අතර තක්කාලි සහ ඉතිරිව ඇති කුළුබඩු වර්ග දමා තෙම්පරාදු කරගන්න.
- දැන් මිටි කිරි ටිකද එක්කර හැඳිගාමින් හොඳින් පිසගන්න.
- අවසානයට බැදගත් මුරුංගා එක්කර තවත් විනාඩි 3-4 කාලයක් තුළ හොඳින් හින්දවු කරියක් ලෙසට පිස, දෙහි යුෂ ස්වල්පයක් ද එක්කර ආහාරයට ගන්න.
Image courtesy: Anjuskitchentreasures
No comments:
Post a Comment