අවශ්ය ද්රව්ය (4 දෙනෙක් සඳහා)
- බීන් කර්ඩ් ග්රෑම් 400
- බී ළූණු / මාළු මිරිස් / බෙල් පෙපර් / තක්කාලි (තරමක ලොකු කැබලි) ග්රෑම් 100
- චොප් කරන ලද සුදු ළූණු / ඉඟුරු ග්රෑම් 25
- Fortune Cooking Oil
- බටර් හෝ මාගරින් මේස හැඳි 3
- ගම්මිරිස් කුඩු / ලුණු (රස පදමට)
- කෑලි මිරිස් / මිරිස් කුඩු තේ හැඳි 3
- කුරුඳු පොතු කැබැල්ලක්
- රම්පේ / කරපිංචා අවශ්ය පමණට
- අමුමිරිස් කරල් 6-7
- සෝයා සෝස් මේස හැඳි 4
- කහ කුඩු ස්වල්පයක්
සාදන ක්රමය
- අඟල් 1 1/2 - 2 ප්රමාණයට එක සමානව කපාගත් බීන් කර්ඩ් රත්වූ Fortune Cooking Oil දමා ගැඹුරු තෙලේ (රන්වන් පැහැයට හැරෙන තුරු) බැදගන්න.
- සාස්පානක් ගෙන එයට බටර් හෝ මාගරින් දමා රත්වන විට ඉඟුරු, සුදු ළූණු, රම්පේ, කරපිංචා සහ කුරුඳු පොතු කැබැල්ල දමා හොඳින් තෙම්පරාදු කරගන්න.
- එයටම මිරිස් කුඩු, කෑලි මිරිස්, කහ කුඩු සහ රසකාරක දමා හොඳින් කලවම් කරගන්න.
- ඉන්පසු එයට සෝයා සෝස්, බැදගත් බීන් කර්ඩ්, අමුමිරිස් සහ තක්කාලි ද එකතුකර හොඳින් කලවම් කරගන්න. (මෙය පැස්ටා හෝ නූඩ්ල්ස් සමඟ පිළිගන්වන්න)
Image courtesy: Bbcgoodfood
No comments:
Post a Comment