අවශ්ය ද්රව්ය
- චිකන් බ්රෙස්ට් (වින්ග් බෝන් එක සමඟ) 08
- පදම් කරගත් පාන් පිටි ග්රෑම් 25
- ගසාගත් බිත්තර 02
- පාන් කුඩු ග්රෑම් 50
- Fortune Cooking Oil
- සීසනිං කුකුල් මස් කැට 1/2
- ලුණු, ගම්මිරිස් කුඩු රස පදමට
සැරසීම සඳහා අවශ්ය ද්රව්ය
- බැදගත් චිකන් බේකන් පෙති 08
- හරි මැදින් දිග අතට පලු 2 කට කපාගත් බනානා ප්රිටර්ස් පලු 08
- කෝන් ප්රිටර්ස් 08
- බැදගත් පාර්ස්ලි පොකුරු 04
- රතු පාට බෙල් පෙපර් පෙති 04
- ගිණිකූරු හැඩයට කපා බැදගත් අල (ස්ට්රෝ පොටැටෝස්) ග්රෑම් 200
ප්රිටර්ස් බැටර් එක සඳහා අවශ්ය ද්රව්ය
- පාන් පිටි ග්රෑම් 100
- බිත්තර 01
- සීනි තේ හැඳි 01
- වතුර අවශ්ය පමණට
සාදන ක්රමය
- ප්රථමයෙන් චිකන් බ්රෙස්ට් ලුණු සහ ගම්මිරිස් දමා හොඳින් පදම් කරගන්න.
- දැන් පාන්පිටි සමඟ සීසනිං කුකුල් මස් කැටය කුඩු කර මිශ්රකර පිටි පදම් කරගන්න.
- දැන් පදම් කරගත් කුකුල් මස් පිටි මත අතුරා හොඳින් ගසා ගන්න.
- අනතුරුව එය ගසාගත් බිත්තර සාරු මත තවරා පාන් කුඩු වල දවටා Fortune Cooking Oil වලින් ගැඹුරු තෙලේ රන්වන් පැහැ වනතුරු බැදගන්න.
- පසුව ප්රිටර්ස් බැටර් එක සඳහා අවශ්ය සියලුම ද්රව්ය එකට එක්කර විස්ක් එකකින් ගසාගෙන මෘදු බැටර් එකක් සාදාගන්න.
- ඊට පසු කෙසෙල් ගෙඩි පලු ටික සහ කෝන් ප්රිටර්ස් ද පාන් පිටි මත දවටා ගසාගෙන නැවත සාදාගත් බැටර් එක තුලට දමා මෙයද රන්වන් පැහැ වන තෙක් බැදගන්න.
- පසුව ඉහත බැදගත් කුකුල් මස් ටික පැතලි බඳුනකට ක්රමාණුකූලව අතුරාගන්න.
- මෙයට බැදගත් පාර්ස්ලි පොකුරක් සහ රවුම් පෙති ලෙස කපාගත් බෙල් පෙපර් කැබැල්ලක් තබා සරසා බැදගත් ස්ට්රෝ පොටැටෝස් සමඟ ආහාරය සඳහා පිළිගන්වන්න.
Image courtesy: Rosieandjim
No comments:
Post a Comment